Oldalak

Kamui Kobayashi | Suzuka 2012 | Gratulálunk!



Fantasztikus hétvégét tudhat maga mögött Kamui Kobayashi, aki hazai pályán, Suzukában szerezte meg pályafutása első Forma-1-es dobogós helyezését. A japán pilóta Sebastian Vettel és Felipe Massa mögött lett második.

„Nagyon köszönöm mindenkinek! Ez az első dobogós helyezésem, és éppen Japánban. Ez fantasztikus, hihetetlen”- mondta a győzteseknek kijáró ováció közepette a pódiumon Kobayashi.
A fiatal japán végig remek teljesítményt nyújtott, és a hajrában különösen igyekeznie kellett, mert Jenson Button utolérte, és nem sok kellett volna, hogy megelőzze, de végül fél másodpercnyi előnnyel Kobayashi lett a harmadik.
„Fantasztikus verseny volt. Keményen dolgoztunk azért, hogy sikerüljön megszerezni a dobogós helyezést, ami a csapattársamnak már többször összejött. A kvalifikációkon már több alkalommal is jó helyezést értem el, és volt esélyem korábban is a legjobb háromban végezni, de sosem volt szerencsém”- értékelt már a hivatalos sajtótájékoztatón Kobayashi.
„A rajtokkal többször is meggyűlt a bajom idén, de ezúttal jól sikerült. Nem az első sorból indultam, de jó volt az előérzetünk, hiszen tudtuk, hogy a versenytempónk jó. Bizakodó voltam egész héten, és amikor a rajtnál egy helyet előre léptem, biztos voltam benne, hogy a dobogón végezhetek. Aztán később voltak nehézségeink Jenson feltartóztatásával, és a vége különösen kemény volt”- vázolta fel versenye alakulását.
A dobogós helyezés Kobayashi jövője szempontjából sem elhanyagolható eredmény, hiszen még nem dőlt el, hogy hol folytatja pályafutását, de ezek után meglepő lenne, ha nem maradhatna a Saubernél. A siker ráadásul egy rekordbeállítás is egyben, hiszen japán pilóta eddig nem végzett előrébb a harmadik helynél a Forma-1-ben. Korábban Aguri Suzuki (1990, Suzuka) és Takuma Sato (2004, Indianapolis) volt harmadik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése