Oldalak

Reszkessetek Kenguruk!



Lassan egy éve, hogy sikerült beszerezni egy pár, eredeti, Japánban készült, Mitsubishi ködlámpa párt. Köztudottan hangyásak vagyunk így persze, hogy nem volt mindegy milyen ködlámpa kerül az autóra.


Utángyártott vagy tuningshop-os bóvli szóba se jöhetett. A lámpák fénykorukban így néztek ki:

JDM Mitsubishi Pajero/Shogun

Elég ramaty állapotban voltak így teljes egészében felújításra szorultak. A burákat Tomi faterja aprólékos munkával kilakatolta, illetve megpatkolta. Ezek után az autó jelenlegi színére festettük őket. A keretek és a pántok maradtak krómozottan.

Mivel méretéből és anyagából adódóan elég nagy súlya van a lámpáknak ezért nem lehetett csak úgy a lökhárítóra csavarozni őket. Innen jött az ötlet: kell egy gallytörő vagy más néven kenguru rács. Amire aztán könnyedén felszerelhetőek a ködösök.

Első körben kitaláltuk a formát, illetve stílust, ami az amerikai rendőrautók elejére szerelt rácsra hajaz. Ezt követően egy falapból kivágtuk az alap forma kontúrjait, ami alapján pontosan is le lehetett méretezni a vasat.




A méretezésnél fontos szempont volt, hogy az ívek egymást kövessék, illetve egymásból induljanak, így a lézeres kivágás során nem lesznek törések. Miután papíron meg volt mit is szeretnénk jöhetett a digitalizálás. Először két...



.. majd három dimenzióban.


A 3D-s modell természetesen csak egy elnagyolt vázlat. A terhelések kiszámításához volt rá szükség, illetve körülbelül lehetett sejteni milyen tömege lesz a szerkezetnek.



 Miután minden adott volt jöhetett a gyártás amit ezúton is szeretnék megköszönni a Kaputechnik.hu-nak.

A kész szerkezetet ezután homokszóráson majd színterezésen esett át.

Amint helyükre kerültek a lámpák, jönnek a friss képek.. csak legyen már khöööőd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése